Kulutusjuhla

Kausivarastointia kotitalouksille

Viimeistään kun lumi tulee maahan, alkaa tasalämpöisyyteen kallistuva kuluttaja kaivata lämmintä talvivaatetusta ylleen. Kesätakit, pikkukengät, ja uimarenkaat taas joutaisivat puoleksi vuodeksi säilöön, pois silmistä ja ekotehokkaan, pienineliöisen kaupunkiasunnon nurkista. Samoin fillari ja muut kesäromppeet, tai auton renkaat, kellä sellaisille on tarvetta. Ullakolle ja kellariin sitä tavaraa tulee vietyä, sen minkä laiskuudeltaan saa aikaan, vaikka useimmissa kaupunkien taloyhtiöissä kanaverkko- ja lautakomerot ovat aika turvaton paikka vanhaa räsymattoa arvokkaamman tavaran säilytykseen. Vanhojen talojen komerot ovat myös usein kylmiä ja kosteita, ja vaatteisiin jää tunkkainen haju.

Eräs ratkaisu varastointipulmaan voisi olla kausivarastointipalvelu: Vuosimaksua vastaan kesävaatteet ja muut varusteet tuotaisiin varastosta keväisin haluttuna päivänä. Samoihin säilytyslaatikoihin ja -rekkeihin voisi viikon aikana purkaa talvitamineet, jotka sitten tultaisiin noutamaan varastoitavaksi. Sama rumba tehtäisiin toisinpäin syksyllä.

Talvisäilytyspalveluun voisi helposti integroida myös esim. fillarin vuosihuollon; Tällaista yhdistettyä varastointi- ja huoltopalvelua jotkut fillariliikkeet ovat jo tarjonneetkin. Olennaisinta kuitenkin olisi, että varastotila voisi olla kaukana kaupungin keskustasta, mutta hyvien yhteyksien päässä, siellä missä logistiikkaliikkeiden varastot nytkin tapaavat sijaita, sekä se, ettei koko homman organisoinnista tarvitsisi itse juuri kantaa huolta.

Monet muuttopalveluyritykset tarjoavat kyllä jo lyhytaikaista tai pidempääkin varastointia, mutta tällainen kausittainen, jatkuva palvelu olisi ainakin itselleni tarpeen. Tietääkö kukaan onko tarjoaako kukaan jo tällaista Suomessa? Tai olisiko teillä tällaiseen tarvetta?

1 Comment

  1. Fantsu idea! En tiedä, onko palvelua jo olemassa, mutta hyvältä kuulostaa!