Kulutusjuhla

Ekoauto, joka kuluttaa ”vain” 12 l/100 km?

Hannu Oskala kritisoi sitä, että näennäisesti ekokatumaasturina (hybridinä) markkinoitu auto kuluttaa silti runsaasti polttoainetta: ”No kyseessähän oli Eurooppaan Chrysler Aspen -nimellä tuotava versio Dodge Durango Hybrdistä. Tämä 340 hevosvoiman V8-moottorilla varusteltu 3200 kiloa painava katumaasturi-hybridi kuluttaa kaupunkiajossa satasella vain 12 litraa. Edistystä! Normaalilla polttomoottorilla varusteltu versio kun kulutti kaupunkiajossa 18 litraa!

Voi herran jestas minkälainen piupalipaupali tikka se tanssi rannalla neidolla punapaula kun tanssihin näppäile mua on puhdas niinkuin hanki helmikuisten aamujen…

Järki lähtee, aivot sulaa, maindi boglaa – pienen ihmisen käsityskyvyn raja tulee vastaan yhtä nopeasti kuin kvanttifysiikkaan tutustuessa.

Juuri tällaiset “hybridit”, joiden kulutus on litratolkulla keskimääräistä suomalaista polttomoottoriautoa suurempaa, saavat minut epäilemään teknologiauskoani. Luotan kuitenkin yhä ihmiskunnan kykyyn keksiä teknisiä ratkaisuja, joilla voimme parantaa globaalisti elintasoamme ja silti saavutttaa jonkinlaisen tasapainotilan maapallomme kanssa.” (Mari Koo, lisäksi linkkaus Ylen uutiseen ”Auton kulutuslukema voi tuottaa pettymyksen”)

1 Comment

  1. Itselläni on kaksi autoa, joista molemmat vievät tuon 12 litraa sadalle, mutta kumpikaan ei ole hybridi. Toinen on jopa isokokoinen Dodge Aspeniakin valmistavan Chryslerin luomus. Katumaasturit ja ylenpalttinen turvavarustelu se autoista polttoainesyöppöjä tekee, ei moottorin litratilavuus.