Eilen Helsingin Uutiset julkaisi jutun, jossa kartoittivat Helsingin keskustan yleisten vessojen maksua ja maksuttomuutta.

Jutussa kävi ilmi, että esimerkiksi Tennis- ja Kinopalatsi ovat luopuneet maksuttomista vessoista. Sen sijaan Forumissa ja Stockmannilla ovet avautuvat ilman maksuja tai pantteja. Sokoksella vaaditaan S-etukortin vilautusta, mutta kortin voi myös lainata kassalta.

Linkkasin uutisen Facebookiin ja kysäisin vessavinkkejä. Kommentoijat (kiitos teille!) muistuttivat yliopiston vessoista (Porthania ja päärakennus) sekä kirjaston käyttömahdollisuuksista.

Toki voi poiketa hotelliin tai sopivaan ravintolaan. Tosin monessa kahvilassa tai ravintolassa vessa on maksullinen, jos ei ole asiakas.

Tässä yhteydessä lienee sopivaa kiittää Koffin puiston vieressä sijaitsevaa Fanny goes to Hollywoodia, vaikkei se sijaitse keskustassa. Ainakin viime kesänä Fanny tarjosi mahdollisuuden myös puistossa istuskeleville käydä vessassa vapaaehtoista maksua vastaan. Näin puisto säilyy siistimpänä ja kaikilla on kivempaa. Minusta on myös mukavaa jättää vapaaehtoisesti kolikko tai pari ihan jo pelkästään hyvästä toiminnasta.

Lisää hyviä vessoja tai vessakäytäntöjä saa edelleen ilmiantaa myös muihin kaupunkeihin liittyen.