Kulutusjuhla

Viinipullojen viivakooditalkoot

Jaakko haluaisi helpottaa viinivalintoja kehittämällä viivakoodeihin perustuvan palvelun. Alkon lakimies ei innostunut, mutta Jaakko toivoo, että muiden innokkaiden avulla viivakoodit saataisiin kerättyä: ”Olin nimittäin ajatellut tehdä palvelun, jossa puhelimen viivakoodinlukijalla voisi Alkossa asioidessa kätevästi katsoa viinistä lisätietoja. Kuvittele että menet Alkoon ja tutkit viinejä. Jos Alkon avuliasta myyjää ei satu olemaan paikalla, voisit viivakoodinlukijalla katsoa kätevästi mitä esimerkiksi Viinistä viiniin-kirja sanoo viinistä. Idea tuntui juuri sopivan kokoiselta, jonka voisi kohtuullisen helposti toteuttaa. {- – -} Muutaman viestinvaihdon jälkeen sain Alkolta kuin lakimiehen kirjoittaman tekstin vastaukseksi, jossa vedottiin alkoholimainonnan lakipykäliin ja kuinka Alko menettäisi kontrollin omiin tietohinsa palvelussani. Tämä siis vain sen takia, että saisin tuon tarvittavan viinin viivakoodinumeron ja sitä vastaavan Alkon tuotekoodin. Ihmetystä lisäsi sekin, että Alko on jo avannut kaikkien alle 22 prosenttisten juomien tarkat katalogitiedot netissä tekstitiedostona. {- – -} Tavoitteena on siis kerätä Alkon viinien viivakoodit ja niitä vastaavat Alkon tuotekoodit. Tiedot voi kerätä joko suoraan naputtelemalla tiedot sitä varten tehdyllä sivulla, mutta nopeampi tapa on kuitenkin lukea viinin viivakoodit kännykän viivakoodinlukijalla ja vastaava Alkon tuotekoodi kirjoitetaan pelkästään käsin. Nämä tiedot ovat kätevästi esillä Alkon hyllyissä (tuotenumero sinisellä ja punaisella viivakoodi).” (Mari Koo, kiitos Tuija Aallolle linkkivinkistä!)

2 Comments

  1. Kiitoksia kirjoituksesta! Operaatio etenee ja viivakoodit ovatkin jo pian kaikki vapautettu.

    Nyt onkin hakusessa sellaisia osapuolia, joilla olisi kiinnostavaa tietoa viineistä tarjottavana. Ottakaa yhteyttä, jos haluatte kokeilla viinitiedon käyttämistä tuollaisessa viivakoodinlukijaan pohjautuvassa palveluideassa. Näin saataisiin tehtyä hyvä palvelu viininostajille!

  2. Huomioiden sen että elämme edelleen alkoholin suhteen myöhäisbreshneviläisessä kontrolliyhteiskunnassa jossa myyntiä säädellään 11 luku ja 63 pykälää sisältävällä lailla en oikein tiedä kannattaako lievästä muutosvastarinnasta syyllistää hankalaan asemaan ajetun kaupan lakimiestä vai kannattaisiko mielipide ilmaista tuossa parin viikon päästä tuonne toisaalle..