Kulutusjuhla

Siivousyritys laskutti reilusti yli arvion – Kuluttajariitalautakunnan avulla kuluttaja sai lopulta rahansa takaisin

Kokovartalofiilis oli tilannut kotisiivouksen. Siivousyritys kuitenkin lähetti noin kolminkertaisen laskun arvioon verrattuna: ”Olimme sopineet (onneksi s-postilla) että siivous maksaa 34 e / tunti, ja yrittäjä arvioi siivoamiseen kuluvan noin 7 tuntia aikaa. Minusta tämä oli aivan ok. Varauduin siis noin 240 euron laskuun, ja tuumin että jos siihen nyt menisi vaikka tunti enemmänkin, niin eipä hätiä.

Laskussa siivooja kuitenkin ilmoitti laskuttavansa 34 e / h mutta käyttäneensä siivoukseen 21 tuntia! Hän oli tuonut mukanaan kaksi lisäsiivoojaa, ja oli nyt sitä meiltä, että minun kuuluu maksaa heille sama tuntihinta per naama ilman että mitään tällaista oli sovittu etukäteen. Hän siis ilmoitti, että kotini siivoukseen oli kullakin kolmesta ammattisiivoojasta kulunut 7 tuntia. [- – -] Laskun loppusumma oli 714 euroa. Se on, jos saa sanoa, minusta melko paljon.

Kerroin tämän yrittäjällekin, ja totesin ettei vetele. Yrittäjä hermostui ja vaati saatavaansa, jolloin minun oli pakko viedä asia kuluttajasuojalautakunnan käsittelyyn. [- – -] Kuluttajariitalautakunta käsitteli asiaa syyskuulta marraskuulle, ja hiljan saamani päätös toteaa yksimielisesti, että suosittaa yrittäjää palauttamaan minulle 442 euroa tuottokorkoineen. Heidän(kin) mukaansa kysymys on siitä, ”vastaako siivoukseen käytetty kokonaisaika sitä, mitä etukäteen annetun hinta-arvion perusteella on ollut kohtuullista olettaa”.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Aika palatsi saa olla tai sitten siellä on putsattu listojenkin takaa jos kolme ihmistä puunaa 7 tuntia yhtä asuntoa… (ja näin ei ilmeisemmin ollut). Aika hävytöntä vaatia tuommoisia summia perussiivouksesta.

  2. Aino-Maija Leinonen

    Tietysti tämäntyyppinen työ laskutetaan siihen kuluneiden henkilötyötuntien mukaan, normaalisti kuitenkin asiakkaalle hinta-arviota annettaessa lasketaan jo etukäteen yhteen jokaisen työhön osallistuvan tunnit. Esim. jos keikalle lähtee kaksi ihmistä niin asiakkaalle voi sanoa että ”käytämme siivoukseen aikaa yhteensä arviolta 6 tuntia, eli nyt kun meitä tulee kaksi ja aloitamme klo 9, niin olisimme valmiita klo 12 maissa.”

    Yritän omassa työssäni varmistaa tarkkaan, että asiakas ymmärtää että lasku tulee todellakin henkilötyötuntien perusteella. Erityisesti tarkkana saa olla sen kanssa, kysyykö asiakas työn kokonaiskestoa vai kelloaikaa, jolloin työ on valmis. Tämä kokovartalofiiliksen tapauksen siivousyrittäjä ei ehkä ollut itse ollut kartalla siivouksen keston ja laskutettavan tuntimäärän erosta. Toivottavasti tapaus auttoi lisäämään ymmärrystä.