Kulutusjuhla

ABC:n perunamuusia ei tehdä alusta asti omissa keittiöissä: ”Se olisi hygieaniariski”

Kuluttajapossu yritti selviää ABC:n ruokien alkuperää: ”Kyselin heiltä, että tehdäänkö heidän perunamuusi alusta asti ABC:n keittiössä. Vastaus on ei. Tämä sen vuoksi, että perunoiden työstäminen alusta asti tuottaisi hygeniariskin. Eli ilmeisesti keittiöiden hygeniataso on erittäin huono jos pelkkä perunoiden käsittely toisi riskin. Omassa keittiössä perunamuusit syntyvät ilman hygeniariskejä, mutta onhan keittiöni puhdas. Jos ABC:n keittiössä ei pystytä riskittömästi käsittelemään edes perunoita, niin tuskin voi odottaa makoisia aitoja ruoka-annoksia.

Yritin kysellä heiltä, että kuinka paljon käytetään eineksiä ja kuinka paljon tehdään itse. En saanut vastauksia, että tehdäänkö salaatit heillä vai tulevatko valmiiksi pestynä ja pussitettyna. Kehitysjohtaja ei myöskään vastannut, että tehdäänkö ruokien kastikkeet ”puhtaista” raaka-aineista vai käytetäänkö valmiita seoksia.

Jotain positiivista sentään! Heidän lihapullissa lihapitoisuus on 70% tai 83% riippuen valmistajasta. Lihapitoisuus on korkea jos verrataan kaupan halvimpiin eineslihapulliin. Tosin lihapullien lihat tulevat osittain Suomen ulkopuolelta muista Pohjoismaista.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Ilmeisesti multaisten perunoiden yms juureksien käsittelyyn pitää ohjeiden ja määräysten mukaan olla omat tilat ja tiskipöydät. Mullassa kun voi muhia pöpö.

    Lisäksi voitaneen todeta, että kaikki S-ryhmän toiminta on äärimmäisen keskittynyttä ja että kaikki tulee Inexin varastosta. Että noin yleensä kannattaa vältellä kaikkia S-ryhmän ruokamestoja. Kaljakuppilat, kuten Kaisla, sen sijaan ovat OK.

  2. Hei! Perunoiden käsittelyn tuottama hygieniariski on minunkin mielestäni juurikin perunoiden mahdollisessa mullassa. Niinpä abc:n keittiöt ovatkin siis niin siistissä kunnossa, etteivät perunat kuorineen ole tervetulleita. 🙂
    Mitä mieltä edellinen kommentoija on s-ryhmän ruokakaupoista? Ainakin prismassa on minusta laadukkain, monipuolisin ja edullisin kasvis- ja hedelmävalikoima vegeruokailijalle. 🙂

  3. ABC:n keittiöt ovat myös täysin mauttomia. Suomessa vallitsee hygieniahysteria, jonka ansiosta ruoka on mautonta ja hajutonta. On raivostuttavaa, että esim. noista S-Ryhmän ruokakaupoista (ei sen puoleen paljon muistakaan) ei saa enää multaperunoita tai porkkanoita. Tai jos saa, niin niiden hinta on korkeampi kuin pestyjen! En ymmärrä.
    Minä ostaisin juurekseni mieluusti multineen, koska se takaa säilyvyyden ja maun.