Kulutusjuhla

Kumisaapaspähkäily johti suomalaiseen nettiostokseen

Minulla on muutaman vuoden ajan ollut kahdet kirpputorilta ostetut kumisaappaat. Etenkin toiset, sirommat ja vähemmän kumisaapasmaiset, tiukkavartiset ruotsalaisjalkineet ovat olleet hyvät kaupunkikäytössä.

Siis siihen asti, kun niiden lörppä varsi ei enää kestänyt. Molempiin varsiin ilmestyi kaksi reikää, jotka ovat vähitellen kasvaneet.

Toisiin saappaisiini taas tuli pohjaan reikä, ja sitähän ei oikein voi paikata. Jo vanhastaan niissä oli pari paikkaa.

Vanhojen kumisaappaiden paikkaaminen voi olla ongelmallista

Kysyin suutarilta, voiko suosikkisaappaitteni reikiä paikata. Hän sanoi, että on se mahdollista, mutta neljän reiän paikkaus maksaa 40 euroa, eikä hän voi antaa takuuta, että paikat pitäisivät näissä saappaissa. Vilkaistuaan saappaiden pohjaa hän totesi, että kohta pohjaankin kuluu reikä.

Päätin alistua kohtaloon ja käyttää vanhat saappaat loppuun (varsien reiät eivät toistaiseksi ole suuri haitta), mutta hankkia myös uudet, kunnolliset kumisaappaat. Kirpputoreilla en onnistunut enää havainnoimaan mieleisiäni, vähänkäytettyjä saappaita, joten suuntasin nettiin.

Suomen Kumitehtaan saapas ja reilu alennus miellyttivät

Aikani etsiskeltyä löysin Suomen Kumitehtaan ja punaiset Suomi-saappaat. Tiedot ja vakuuttava rakennekuva saappaista, mm. käsintehty Suomessa, pitävä pohja ja vankka rakenne, tekivät vaikutuksen. Halpoja kumppareita kaupoissa katsellessani olin nimittäin todennut, etten halua ostaa Aasiassa valmistettuja jalkineita, jotka tuntuvat jotenkin ”lutkuilta”.

Kun kävi ilmi, että nyt saappaat myydään puoleen hintaan, en enää epäröinyt. Viime torstaina siis pistin tilauksen Lieksaan ja eilen maanantaina sain noutaa kumisaappaat postista.

Toimitus oli siis nopea. Postikuluineen saappaat maksoivat noin 45 euroa.

Toistaiseksi on mahdotonta sanoa, miten kestäviksi saappaat osoittautuvat. Mutta nyt olen tyytyväinen, kun on loskassa rämpimiseen kunnon saappaat.

Mitoitukseltaan saappaat ovat reilut. Eli oma normaali kenkäkokoni 38 on saappaissa sellainen, että saappaaseen mahtuu reilusti paksu villasukka ja pohjallinen.

Ainoa miinus menee saappaiden nimelle. Ei sille voi mitään, että Suomi-etuliite tuotteessa kuin tuotteessa tuntuu turhan isänmaalliselta. Vaikka siis kuinka olisi kyseessä ainoa Suomessa kumisaappaita valmistava yritys.

2 Comments

  1. Mutta mistä löytyisi tyylikkäitä miesten saappaita muissakin väreissä kuin musta ja tumman vihreä? Naisille on vaikka mitä, mutta meille isojalkaisille ei mitään…:(