Naamioiden takana -blogissa ihmetellään, onko jonkun mielestä oikeasti noloa ostaa alehintatarroin laputettua ruokaa: ”Siis ilmeisesti on olemassa suomalaisia, joiden mielestä on kiusallista ja häpeällistä, kun ruokapakkauksessa on kirkuvan oranssi lappu osoittamassa, että sen hintaa on alennettu. Tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta, kun luin moista lehdestä.

Yritän kovasti ymmärtää, mutta en kykene. Ihanko oikeasti joku jannu menee kauppaan aikoen ostaa jauhelihaa lasagnea (tai mitä tahansa) varten ja tieten tahtoen ottaa kahdesta paketista sen täysihintaisen eikä sitä puoleen hintaan olevaa (vaikka aikoo tehdä sen ruoan samana päivänä eikä päiväyksellä siis ole väliä)? “Ostanpa tästä jauhelihaa, mutta otan tuon kalliimman paketin, koska se nyt vaan on niin kivaa maksaa tuplasti enemmän, eikä sitten ainakaan kukaan luule mua köyhäksi! Mulla on kato varaa ostaa täyshintaista jauhelihaa, toisin kuin kaiken maailman rupusakilla.” (Mari Koo)