Kulutusjuhla

Maailman parhaan kahvin tausta ja tekijät tiedetään tarkkaan

Matti Lintulahti oli juonut Lontoon matkallaan maailman parasta kahvia Monmouth-kahvilassa: ”Monmouth paahtaa itse kahvipapunsa, joita se etsii kiertämällä maailman yksityisiä kahvinviljelijöitä ja kahviosuuskuntia. He maistelevat eri kahveja ja kahvilajikkeita, ja kun he löytävät juuri heidän makuhermojansa kutkuttavan kahvin, he tuovat sen Lontooseen asiakkailleen. He eivät sekoita kahvilajeja keskenään vaan tuovat parhaiden single-malt viskien tapaan single-estate kahvit markkinoille. Monmouth tietää kahvinsa alkuperän tarkkaan. Mistä kahvi tulee, kuka sen viljelee, kuka poimii ja kuka kahvipavut pesee ja kuivattaa. Monmouth tietää myymistään kahveista kaiken ja myös kertoo sen kahviloissa jaettavana olevissa uutiskirjeissään.

Esimerkiksi El Salvadorista Monmouth on löytänyt perheviljelmältä loistavan kahvilajikkeen, jota viljelevät jo kolmannessa sukupolvessa José Guillermo Alvazer Prunera ja Maria Alvarez De Murray.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Noo.. onhan se hienoa mennä etsimään hifistelevää kahvia aina Lontooseen saakka mutta vastaavan kahvikokemuksen löytäisi kyllä myös Rööperistä Pursimiehenkadulta..

  2. Oletan, että tarkoitat Kaffecentralenia? Sehän on mainio paikka! Tosin Pursimiehenkadun myymälä lopettaa 2. helmikuuta ja uusi paikka aukeaa helmikuussa Fredrikinkadulle.

  3. Jyri: Jos olisit vaivautunut lukemaan tekstin, ensimmäisessä lauseessa sanotaan ”Törmäsin maailman parhaaseen kahviin sattumalta Lontoossa”. Sattumalta. Älä ole niin katkera. 🙂