Kulutusjuhla

Toimiva netin taksintilauspalvelu pelastaa turistin

Taksin tilaaminen ulkomailla ei ole mikään helppo homma. Etenkään, jos haluaisi varata taksin tiettyyn aikaan esimerkiksi lentokenttälähtöä varten niin, että taksissa olisi mukana turvaistuin lapselle.

Onneksi Münchenissa tajusin googlata ja löysin sopivan nettipalvelun. Lentokentälle vievän taksin sai varata täyttämällä lomakkeeseen tiedot englanniksi, ja lisätietoihin oli mahdollista jättää toive turvaistuimesta.

Täyttelin lomakkeen, ja automaattinen vahvitusviesti saapui heti sähköpostiin. Muutaman tunnin päästä sähköpostissa odotti virallinen vahvistusviesti.

Seuraavana aamuna tilattu ja toivottu taksi odotti majapaikkamme edessä.

Minä en mielelläni sönkötä saksaa puhelimessa, enkä olisi voinut olla varma, että tilaus sujuu puhelimitse englanniksi toivotulla tavalla. Nettilomakkeen ansiosta sain rauhassa määritellä taksin saapumaan oikeaan aikaan ja oikealla varustuksella.

Eli ulkomailla kannattaa tarkistaa nettipalvelujen mahdollisuus.

Ja miksei myös kotimaassa: moni tuttuni on tyytyväinen taksien tekstiviestitilauspalveluun. Silloin ei tarvitse roikkua puhelimessa ja mahdollisesti jonottaa ruuhka-aikaan pitkääkin aikaa.

Älypuhelimiin on tarjolla myös Taksi Finland -sovellus, jonka luvataan olevan helppo tapa taksin tilaukseen. En ole itse käyttänyt sitä, joten en pysty kertomaan kokemuksia.

2 Comments

  1. Yhtenäistä taksitilauspalvelua suurkaupunkeihin ulkomailla tarjoaa myös Cabforce: https://www.cabforce.com/

    On suomalainen firma jonka palvelu on kait etupäässä suunnattu liikematkustajille, mutta ymmärtääkseni toimii kätevästi yksityisilläkin.