Kulutusjuhla

Fazerin Iisalmen leipomo lopetti 2009, mutta leipäpussissa tieto ei ole vaihtunut

Niina lähetti kuvan Fazerin leipäpussista:

Fazerin leipomo lopetti toimintansa Iisalmessa kesällä 2009. Luulisi neljän vuoden riittävän siihen, että saadaan suljettu leipomo pois pussin kyljestä.”

fazer-leipomot

8 Comments

 1. Roskiinko ne yli jääneet pussit sitten pitäisi laittaa?

  • Luulisin, että Fazerilla ei ole neljän vuoden pussivarastoja. Sen myötä uusien pussitilausten yhteydessä olisi varmaan voitu myös päivittää leipomotiedot.

 2. Minusta ainakin on kyseenalaista, että tuotteessa on virheellisiä pakkausmerkintöjä. Jos pakkauspussit ovat neljä vuotta vanhoja, miten voi olla varma, että tuote on muutenkaan sama kuin ennen? Kuka valmistaja nyt muutenkaan tilaa leipäpusseja neljän vuoden ajaksi varastoja täyttämään, eiköhän pusseja tilata lisää sitä mukaa kun leipiä valmistetaan.

 3. Törmäsin viime viikolla vastaavaan Felixin punajuuri-tuoresalaatin etiketissä. Sen kääntöpuolella oli mainos ”rahat takaisin” -kampanjasta, jos ei ole tyytyväinen tuotteen makuun. Kampanja-aika vain oli päättynyt vuonna 2010.

 4. Taloussanomat oli tehnyt tästä aiheesta jutun tämän Kulutusjuhlan tekstin myötä, kiitos vaan sinne toimittajalle aiheen selvittelystä! http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2013/07/24/fazer-unohti-lakkauttaneensa-leipomon/201310295/12

  ”Fazer myöntää, että virhe on jäänyt jostain syystä korjaamatta. Pakkauksia tilataan kerralla suuria määriä. Vaikka menekki vaikuttaa tilausten tiheyteen, leipäpusseja tilataan kuitenkin useamman kerran vuodessa.

  – Pakkausten uusimiseen on useita syitä. Useimmiten kyse on tuotteen reseptiin liittyvästä muutoksesta tai pakkausdesignin uudistuksesta, Fazer Brands Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Pimenoff selvittää.

  – On hyvin harmillista, että nyt leipomotieto on jäänyt pakkaukseen väärin. Tässä tuotteessa todennäköisesti ei ole tapahtunut muita muutoksia, jolloin tämä kyseinen asia valitettavasti on jäänyt korjaamatta.”

 5. Pussissa mainitaan myös Fazerin Jyväskylän leipomo, joka on lakkautettu vuonna 2010.

 6. Eipä ole kyllä enää Turun leipomoakaan ollut moneen vuoteen, tai ei itseasiassa koskaan (sijaitsi juuri ja juuri Kaarinan puolella).

  http://www.fazer.fi/Uutiset/Fazer_Leipomot/Fazer-sulkee-Seinajoen-ja-Turun-leipomot-seka-lopettaa-myymaloiden-hoitovastuutoiminnan/