Juha Ketola kertoo Asiaa päivittäistavarakaupasta -blogissaan törmäyksistään viranomaissäädösten kanssa: ”K-supermarketkauppiaana toimiessani tein jatkuvasti rikollista toimintaa rikoskumppanini, paikallisen kalastajan kanssa. Hän kävi yöllä kalastamassa muikkuja, pakkasi ne veneessään jäihin ja toi suoraan kauppaani. Määrät olivat parhaimmillaan 100kg päivässä ja myimme ne alle puoleen hintaan normaalista.
Rikoksen tästä tekee se, että terveystarkastajan mukaan kalastaja olisi saanut myydä kalaa vain, jos hänellä olisi ollut asianmukaiset kylmäsäilytystilat. Sillä ei ole väliä, että niitä ei käytetä mihinkään.
Yksi pahimpia rikoksiani tapahtui elintarviketeollisuuden lakon aikana. Kun aavistin lakon tulevan, ostin parisataa kiloa porsaan ulkofilettä, jotka pakastin. Lakon aikana hyllyt olivat tyhjiä, paitsi fileemme, joita sulatimme tarpeen mukaan.
Valpas terveystarkastaja kuitenkin aavisti puuhamme ja löysi pakkasesta fileemme. Laittomat lihat tuomittiin hävitettäväksi, sillä niiden parasta ennen -päiväys oli mennyt. Yritin selittää, että pakastin fileet tuoreina ja liha säilyy pakastettuna vuoden, ei kahta viikkoa kuten fileiden kyljessä luki. Turha toivo, sääntöjen mukaan kaupassa ei saa itse pakastaa mitään.” (Mari Koo)