Kävin 1,5-vuotiaan poikamme kanssa Päivälehden museon Takapihan Tarzan -näyttelyssä. Näyttely on ennen kaikkea pieni puuhastelupaikka lapsille: kiipeilyseinä, narutikkailla varustettu maja, köysiä, isoja lattiapatjoja, pyöriteltäviä pyöränrenkaita.

Taapero ei tietysti kiipeile köysissä, mutta piti siitä, kun sai pyöriä patjoilla ja tutkailla jännittävää tilaa.

Siis mainio ilmaispaikka etenkin silloin, jos puistossa on huono sää.

Helsingissä on mielestäni muutenkin hyvin tarjolla edullista tekemistä lapsille. Alle kolmevuotias ei nyt hirmuisen ihmeellisiä elämyksiä tietysti tarvitse (esimerkiksi räkättävä varis on jo tosi hauska), mutta silloin tällöin on kiva viedä lapsi johonkin oikeaan lastentapahtumaan tai -paikkaan.

Esimerkiksi Annantalolla on erilaisia tapahtumia ja kiva kahvila. Lisäksi mm. Stoa, Kanneltalo ja Malmitalo tarjoavat lastentapahtumia.

Siihen päälle sitten erilaiset museot ja muut menot: aion viedä lapsen esimerkiksi Kiasman perhepäivään.

Pääkaupunkiseudun lapsille sopivia tapahtumia voi hakea esimerkiksi Kultus-sivun kautta.

tarzan3