Kulutusjuhla

”Vegaaniudessa vaikeinta on luopua juustosta”

Suvi Auvinen osallistui vegaanihaasteeseen: ”Olen kaupassa useamman kerran pitänyt kilon kermajuustopötikkää sylissäni, tuntien sen viileän, sileän pinnan käsieni alla ja unelmoinut hetkestä, jolloin voin taas upottaa hampaani siihen. Juusto lienee ylivoimaisesti suurin yksittäinen syy, joka estää vegetaristeja ryhtymästä vegaaneiksi. Enkä ihmettele: juustolle ei yksinkertaisesti ole kelvollista korviketta vegaaniruoan saralla. [- – -] Minä nostan hattua vegaaneille. Saatte jatkossa(kin) käyttäytyä kuin olisitte muita parempia, sillä olettehan te. Minä en pysty jokapäiväisessä elämässäni siihen mihin te. Suosittelen lämpimästi jokaista selvittämään, mistä ruoka tulee ja kyseenalaistamaan käsityksensä siitä, mitä voi kutsua ruoaksi.

Aionko minä mennä viikon päästä kauppaan ja ostaa juuston? Kyllä. Mutta teen sen harkiten pitäen mielessä sen kärsimyksen, jonka juustoni tuottaminen on vaatinut. Toivottavasti jonain päivänä olen moraalisesti vahvempi ja voin jättää eläinperäiset tuotteet kauppaan. ” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Nythän kuulemma Suomessakin myydään sitä yhtä saksalaista vegaanijuustoa, jonka nimeä en nyt saa päähäni, mutta sitä olen maistattanut useilla sekasyöjillä ja he ovat todenneet sen maukkaaksi. Aiemmin kaikki Suomessa myynnissä olleet vegaanijuustot maistuivat kuvottavilta. Jenkeissä valikoimaa riittäisi paljon enemmänkin ja siellä esim. pizzerioissa voi yleisesti tilata vegaanista juustoa.

    Itse toki voi tehdä myös oikein maistuvia vegaanijuustoja.

    Olen parhaillaan Norjassa ja hämmästelin, että täällä jotkut vegaanijuustot ovat samanhintaisia kuin normaalijuustot, varmaan siksi kun hintataso on muutenkin taivaissa. 😛 Esim. cheddar ja vegaanicheddar.

    • Pitääpä tarkistaa vegaanijuustojen tarjonta: en parin kokeilun jälkeen ole viitsinyt ostaa. Mutta jos on jotain uusia ja oikeasti hyviä, niin toki voisi testata.