Kemikaalikimaran Anja kirjoittaa seksilelujen ftalaateista: ”Olen sittemmin ihmellyt yhä enemmän, miten voi olla mahdollista, että markkinoilla on tuotteita, joilla hinkataan hormonitoimitaa häiritseviä aineita suoraan limakalvoille. Pehmeissä jellyesineissä voi olla ftalaatteja kymmeniä prosentteja. Lapsille tarkoitetuissa leluissa tiettyjä ftalaatteja saa olla enintaään 0,1 % pehmitetyn materiaalin massasta, sillä lapsi voi laittaa esineen suuhunsa. Sen sijaan hedelmällisisessä iässä oleville ihmisille – niin naisille kuin miehille – ftalaatteja voi lykätä elimistöön ihan surutta? [- – -] Voimakas haju kertoo ftalaateista. Kaalimato varoittaa PVC-tuotteiden yhteydessä kumiallergisia, Tanskan viranomaiaiset ihan kaikkia. Kannattaa varmistua, että tuote ei ole PVC:tä, sillä niistä voi vapautua ftalaatteja. Raskaana oleville ja imettävillä tanskalaiset eivät suosittele dildojen käyttöä ollenkaan.
Tanskalaiset varoittavat kuluttajia, ruotsalaiset ova tehneet suunnitelman, jolla lisääntymisterveydelle haitalliset ja hormonitoimintaa häiritsevät ftalaatit saataisiin pois tuotteista. Seksilelut mainitaan raportissa.” (Mari Koo)