Kulutusjuhla

Päivittäistavarakauppa hyväksyy alehintataulukot

Päivittäistavarakauppayhdistys PTY ry on ilmoittanut Kuluttajavirastoon hyväksyvänsä alehintataulukot ruokakauppoihin, kerrotaan Kuluttajaviraston tiedotteessa. Yksityiskohtia vielä säädetään, mutta yhteisymmärrys tilanteesta näyttää siis jollain lailla syntyneen. (Mari Koo, aiemmin aiheesta: Nykyiset ”punaiset alehintatarrat” kielletään elintarvikkeissa?)

3 Comments

  1. Tuossa tiedotteessa väitetään: ”Elintarvikkeiden alennustarrat ilmestyivät kauppoihin alkuvuodesta 2008.” Minä kyllä muistelen niitä olleen käytössä niin kauan kuin minä olen kaupassa käynyt. Tietääkö joku, mistä tässä on kyse?

  2. Huomasin, kuinka joskus pari vuotta sitten joissakin kaupoissa otettiin käyttöön erikseen tarkoitustaan varten teetetyt, kiiltävät -30% ja -50% -tarrat. Niissä oli joku pieni tekstikin prosentin alla. Aika harvassa ne kuitenkin on.

  3. AJK, pisti kommenttisi perusteella asiasta sähköpostia Kuluttajaviraston tiedottajalle, jonka vastaus oli seuraava: ”Kiitos tarkennuksesta! Tarroja on tosiaan ollut käytössä jo aikaisemminkin. Silloin alennettu hinta kuitenkin kerrottiin. Laajamittaisesti tarroja alettiin käyttää 2008 alussa, jolloin läänien hintatarkastajat reagoivat hintojen puuttumiseen.”
    En nyt ole oman muistini kanssa ihan niin varma, mutta mielestäni ei silloin ennenkään aina alennettua hintaa kerrottu.