Kulutusjuhla

VR poisti Junamaatti-alennuksen siitä tiedottamatta

Timo-Pekka huomioi, että VR on muuttanut Junamaatti-hinnoitteluaan: ”VR näyttää lopettaneen alennuksen, jonka on saanut jos on ostanut lippunsa aseman  lipunmyyntiautomaatti Junamaatista. Alennus on jo vuosia ollut 50 senttiä per lippu, joskaan sitä ei ole saanut lähiliikenteen lipuista eikä lisämaksuista. Alennuksen poistosta ei nähdäkseni ole vaivauduttu kertomaan asiakkaille mitenkään. Alennuksen katoamisen voi päätellä VR:n Junamaattisivulta: Googlen välimuistista katsottaessa vielä 8. joulukuuta sivulla lukee: ”Junamaatista ostaessasi saat kaukoliikenteen junalipuista 0,50 euron alennuksen. Etu koskee junamaateista ostettavia lippuja, ei etukäteen varattujen lippujen lunastamista.” Nyt tuo teksti on poistettu sivulta.

VR mainostaa tänään tiedotteella lipunmyyntiautomaattien uusimista, mutta hinnankorotuksesta tiedotteessa ei viitsitä mainita mitään. [- – -] VR on ilmeisesti päättänyt, että asiakkaita ei enää tarvitse mitenkään palkita siitä, että nämä asioivat automaatilla ja palvelevat itse itseään.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. No hhuhhu. Sillä tavalla VR. Jospa se nettikauppa saataisiin toimimaan ja vähän niitä lipunhintojakin oikeampaan suuntaan. Tosin Suomessahan ei asiakasta ylipäätäänkään palkita siitä, jos se tekee jotakin itse ja säästää yrityksen kustannuksia. Hyvänä esimerkkinä tästä on sähköinen laskutus…

  2. Oho, itse en ole tällaista vielä huomannut! Ainakin paljon junalla matkustavana tuo alennus on kannustanut ostamaan liput junamaatista.

  3. Jossain tiedotettiin, jossain ei, mutta ei ainakaan laajemmin eikä etukäteen. Taannoin lippua ostaessani huomasin automaatin numeronäppäimistön alapuolelle teipattuna pienen paperilapun, jossa toteutetusta muutoksesta kerrottiin, jälkikäteen. Matkan toisessa päässä taas mitään tietoa automaateissa ei ollut (ja itse automaatitkin olivat kaikki sillä hetkellä poissa käytöstä).

    Saa nähdä, mitä iloa ja kenelle uusista tiedotteen mukaan pääsääntöisesti ulos sijoitettavista automaateista on. Luvatusta esteettömyydestä kuitenkin plussaa, jos toteutus toimii.