Kulutusjuhla

Miksi postin jakelun keskeytys viikoksi maksaa peräti noin kympin?

Sanakarissa kritisoidaan Postia: ”Olemme lähdössä viikon mittaiselle reissulla parin viikon kuluttua. Sitä varten on tietysti katkaistava sanomalehtien ja postin jakelu. Sanomalehtien osalta homma hoitui vallan kätevästi – ja mikä mukavinta, myös maksuttomasti.

Posti sen sijaan aiheutti melkoisen yllätyksen. Ensinnäkin Postin sekavilta nettisivuilta jakelun keskeytyksen löytäminen on todella vaikeaa. Kaiken huippu on, että viikon mittaisesta jakelun keskeytyksestä joutuu maksamaan 8-11,80 euroa.

Halvempi hinta koskee netissä tehtyä ”palvelu”tilausta, joka likimain kaksinkertaistuu lomaketta tai muuttopuhelinta käyttämällä. Jakelun keskeytystä koskevalla nettisivulla ei tosin mitenkään selvennetä, mistä kyseisen lomakkeen saa (onko se tulostettavissa netistä valmiiksi vai saatavilla vain postikonttoreista) ja mikä on muuttopuhelimen numero. Ja mitä tekemistä jakelun keskeytyksellä yleensäkään on muuttamisen kanssa?” (Mari Koo)

6 Comments

 1. Palvelun laatuun sen paremmin kantaa ottamatta ihmettelen, että pitäisikö jakelukeskeytyksen olla maksuton ja jos niin miksi?

  Postin tuottaman palvelun maksaa kuitenkin aina joku, pääsääntöisesti lähettäjä, mutta jos postin vastaanottaja haluaa tilapäisen muutoksen tai kesketyksen omaan jakeluunsa, niin mielestäni on aivan kohtuullista periä tästä maksu. Ja kymmenen euron molemmin puolin liikkuva hinta ei kuulosta pahalta.

 2. Miksi ihmeessä jakelu on tarpeen keskeyttää viikoksi? Eikö postilootaan sovi yli viikon postit?

 3. Ihmettelen samaa, jos haluaa viikon ajaksi jättää postinsa säilöön postinjakelupaikkaan, joku siellä jakelussa lajittelee postit eri paikkaan kuin normaalisti sun muuta niin miksi ihmeessä se ei saisi maksaa? 8 euroa ei todellakaan ole paha hinta ylimääräisestä palvelusta.

 4. No ei mahdu viikon postit + mainokset laatikkoon ja en ainakaan minä halua, että laatikosta näkee heti, ettei ketään ole kotona, sehän on suora kutsu varkaille. Varsinkin, kun ei ole yksi eikä kaksi kertaa, että jakajat on rutanneet viikonlopun lehdet + mainokset laatikkoon niin, että kun on tultu kotiin sunnuntaina illalla, niin laatikosta on ollut kansi osittain auki. Mitä sitten mahtaisi käydä, jos ei sitä viikkoon kukaan tyhjentäisi..?

  Sen lomakkeen saa muuten kotiin sitten kun on kerran tehnyt jakelun keskeytyksen, meille ainakin tulee joka kevät se laatikkoon.

 5. Ei mainoksia -tarra lootaan? Sanomalehti viikoksi vanhainkotiin?

  Uskoisin, että euro per päivä on liki Postin kuluja.

 6. Ihmettelin myös tarvetta keskeyttää jakelu viikoksi, mutta Tarzan kommentti selvensi tätä jonkin verran. Toisaalta, jos kyseessä on omakotitalo missä on muutenkin huoneet ja piha pimeänä illallakin viikon putkeen, ei tarvita edes sitä täyttä postilaatikkoa kertomaan varkaille ettei kotona olla. Pyytäkää joku kaveri käymään mestoilla päivittäin, tyhjentämään postilaatikon ja poikkeamaan muutenkin avamassa/sulkemassa verhoja tai yöpymään jos mahdollista, jotta koti vaikuttaisi asutulta? Ei tarvitse sitten kärttyillä jakelukeskeytyksien kanssa.