Kulutusjuhla

Saisiko alkoholittoman Bavaria-vehnäoluen baarien valikoimiin?

Viimeisen vuoden aikana alkoholittoman oluen valikoimat tuntuvat kasvaneen perusmarketeissa. Hyvä niin, sillä taloudessamme kyseistä juomaa lipitellään suhteellisen ahkerasti. Aiheesta olen kirjoittanut jo pariin otteeseen: viimeksi Sveitsistä keväällä ja sitä ennen noin 1,5 vuotta sitten eri vaihtoehtoja vertaillen.

Tällä hetkellä suosikkini on Bavaria-vehnäolut.

Kyseinen juoma maksaa lähimmässä S-marketissamme noin euron. Lähi-Alepastamme tätä ei löydy. Stockmannilla hinta on selvästi S-marketia kalliimpi, noin 1,50 euroa. Tätä nautitaan taloudessamme niin ruoka- kuin janojuomana.

Lidilin alkoholiton ja ykkösolut ovat hyviä vaihtoehtoja erityisesti silloin, jos tarkkailee hintaa. Finkbräut maksavat muistaakeni 0,50 euroa/tölkki. Ykkösolut on parempaa kuin se alkoholiton (tai siis se, jossa alkoholia on maks. 0,5%), mutta ei se alkoholitonkaan mielestäni kelvotonta ole.

Ravintolat, herätkää tarjoamaan alkoholittomia oluita!

Kauppojen valikoima alkolittomien vaihtoehtojen suhteen on siis varsin kelvollinen. Valitettavasti monissa ravintoloissa tilanne ei ole sama. Liian usein alkoholittomia oluita on tarjolla vain yksi, toisinaan kaksi (esim. Nikolain tumma ja vaalea).

Toivottavasti nyt baaritkin heräisivät tarjoamaan laajempaa valikoimaa. Itse en halua kapakassa yleensä limua tai mehua. Ennemmin joisin alkoholitonta olutta, koska juomatilanteessa saa samaa fiilistä kuin keskioluttuopin litkimisestä.

1 Comment

  1. Samaa mieltä kanssasi, baarit saisivat ryhdistäytyä alkoholittomien valikoimassa!

    Itse tein testin 10 market-tuotteen kesken, vertailu löytyy blogistani. Käyhän kurkkaamassa!