Kulutusjuhla

Hiusvärin luomuilu paljastui viherpesuksi

Maarit osti hiusvärin, joka mainosti itseään mm. luomuraaka-aineilla. Totuus Naturigin-tuottesta oli aivan muuta: ”Kotona tarkemmin lueskellessa pakettia, tuli kyllä olo, että nyt on huijattu oikein kunnolla.Paketin etupuolella lukee ”Organic based” eli luomupohjainen. Tuotteesta löytyy 2 sertifioitua luomuöljyä, muita ei ole mainittu mitenkään, vaikka niitä pitäisi olla 10 lisää. Ja jos tuote on luomupohjainen, voisi kuvitella, että mielellään myös mainittaisi luomun osuus prosentteina, mutta ei…

Valmistajan sivuilla puhutaan paljon, että on käytetty mahdollisimman ympäristö-ja ihmisystävällisiä aineksia, mutta näin ei kyllä todellisuus ole. EDTA (vesistölle haittaa), sodium lauryl sulfate(ihoärsytys, karsinogeeni), Propylene glycol(ihoärsytys, maksa ja munuaisvaurioita)…sls:tä ja propylene glycol:sta vieläpä kerrotaan, että tiedättehän niiden olevan vaarallisia!” (Mari Koo)

4 Comments

 1. Tuttu merkki. Olen myös kirjoittanut kyseisen hiusvärin mainonnassa harrastetusta viherpesusta.

  http://kemikaalikimara.blogspot.com/2011/11/naturigin-hiusvari-puhdasta-viherpesua.html

 2. Olisin voinut veikatakin, että tämä tapaus löytyy Anjan listoilta. Hyvä niin!

 3. arvailen, että nuo haitalliset kemikaalit ovat jotain joita ilman tuollaista kaupallista ”hylly” hiusväriä ei voi tehdä. tai tuskinpa sitä mukaan laitetaan kun se niin hauskaa on, tietoisuus kyseisistä aineista on kuitenkin lisääntynyt, ja kun vielä pitää varoitella…( ei hyväksi minkään tuotteen imagolle). tuo vihreys ja luomuus on kyllä harhaanjohtavaa mainontaa ja sinällään paheksuttavaa. eri asia on ettei ehkä vihreämpiäkään vaihtoehtoja ole (?), jos ei puhuta jostain hennasta tai kampaajien käyttämistä monimutkaisemmista värjäystuotteista. kaikki kaupan hyllyssä voipi siis olla yhtä huonoa.

  on myös mahdollista, että turvallisemman ja luomumman ’kaupanhylly-värin’ saisi tehtyä, mutta purkin hinta olisi esim. 35e, mitä kukaan ei maksaisi, ellei olisi esim. allergian takia pakko. hiusväriallergisia on kuitenin suhteessa kai aika vähän joten ei ehkä ole tarpeeksi isot markkinat (tarpeeksi iso ja kannattava markkina on jollekin valmistajalle ehkä esim. 10 000 myytyä purkkia päivässä, maailmanlaajuisesti siis).

  tälläisiä ajatuksia tuli viereen. hieman asian vierestä.

 4. Jenni, jep, ja itse koen isoksi ongelmaksi sen, että hiusten värjääminen koetaan nykyisin lähes välttämättömänä. Juuri eilen luin naistenlehteä, jossa lausahdettiin kulmakarvojen meikkaamisesta neuvottaessa tyyliin ”muistele, mikä on oma hiusvärisi”. Toisessa jutussa muistutettiin, että juurikasvu kannattaa värjätä kuukausittain. Olettamus on siis se, että kaikilla on väriä päässä.

  Niin on minullakin. Mutta prosessi kohti omaa väriä on jo alkanut, raportoin siitä aikanaan 🙂