Elokuun lopulla vuosia vanha Fiskarsin leipäveitsi hajosi oudosti.

Koska ruisleipä on perheemme jokapäiväistä leipää, niin uusi leipäveitsi piti saada nopeasti. Nappasin hätäpäissäni lähikaupasta Pirkka-leipäveitsen (n. 12 e).

Se oli huono valinta. Veitsi osoittautui niin tylsäksi ja huonoksi, ettei se mennyt kunnolla leivän kuoresta läpi. Veitsi lipesi kuorta pitkin vasempaan käteeni ja aiheutti niin pahan haavan, että jouduin hakemaan ensiavusta haavaan kolme tikkiä.

Lähetin sähköpostilla palautetta molempiin yrityksiin. Fiskarsin palautteeseen liitin yllä olevan kuvan.

Pirkka vastasi vuorokaudessa ja pahoitteli tapahtunutta. Viestissä pyydettiin palauttamaan veitsi heille ja luvattiin hyvitys. Sain 20 euron arvosta kuponkeja K-kaupoissa vapaasti käytettäväksi.Jos minulla olisi ollut kuitti tallessa, olisin voinut palauttaa tuotteen suoraan kauppaan 14 vuorokauden sisällä ostamisesta.

Fiskars vastasi parissa päivässä.

”Functional Form -veitsisarjassa terän metallinen kahvaosa (tanga) ulottuu muovisen kahvan sisään. Kahva on murtunut kohdassa, johon tangapiikki päättyy.

Kahva on valmistettu jäykästä runkoaineesta ja pehmeästä pinta-aineesta, joka on käteen miellyttävä. Muovin ruiskutusvaiheessa on syntynyt pieni ilmakupla, joka on johtanut murtumiseen.

Korvaamme uudistetulla Funtional Form –sarjan leipäveitsellä.

Toimitamme tuotteen postitse.”

En vaivautunut odottelemaan uutta veistä, vaan kävin ostamassa Victorinoxin leipäveitsen (n. 33 e) Stockmannilta. Se on osoittautunut erittäin hyväksi: terävä ja toimiva.

Fiskarsin leipäveitsi lahjoitettiin eteenpäin lähipiirissä, joten se ei jäänyt pyörimään laatikkoon tarpeettomana.